Садници Орев

Избор на овошен саден материјал направете го навремено. Најдобар период за почнување на активности во овоштарство е летoто. Најважна активност ...
Прочитај повеќе

Овошни садници

Почитувани Во текот на пролет и летото во интензивен раст се садници од овошни видови. Во период што следи се ...
Прочитај повеќе

Одгедување на орев – Активности во месец Мај

Одгедување на орев - Активности во месец Мај Почитувани производители на Орев сорта Чендлер сакаме за Ве информираме за Важни ...
Прочитај повеќе

Состанок за формирање на Здружение на Производители на орев Чендлер

Почитувани, Ве инфорираме дека сме во постапка за формирање на Здружение за Производители на орев Чендлер и за таа цел ...
Прочитај повеќе

Подлоги за калемење

Подлоги за калeмење Месец Февруари е месец на активности во овоштарството како за садење така и за припрема на подлоги ...
Прочитај повеќе

Орев Чендлер

Орев Чендлер Производство на јаткасти плодови поточно орев е исплатлив агробизнис, кој со себе носи големи предизвици. За подетлано да ...
Прочитај повеќе

Денеска е Светски ден на храната

Денеска е светски ден на храната Светски ден на храна - 16 октомври, низ целиот свет се следи под темата“ ...
Прочитај повеќе

Сертифицирани овошни садници

Сертифицирани овошни садници Во текот на есента, зимата и рана пролет е идеален период период да посадите овошни садници. Растенијата ...
Прочитај повеќе

Одгледување на овошни насади

Одгледувањето на овошните насади опфаќа голем број на агротехнички, помотехнички и заштитни мерки. Помотехничките мерки ги опфаќаат примената на сите ...
Прочитај повеќе

ПОДИГАЊЕ НОВ ОВОШЕН НАСАД

АНЛИЗА НА ПОЧВА    за да се утврди агрохемискиот составот на почвата УРЕДУВАЊЕ И ПРИПРЕМА НА ЗЕМЈИШТЕТО Со оваа операција  се ...
Прочитај повеќе

Користење на сертифициран семенски материјал

Под поимот сертифицирано семе кај житните растенија се подразбира:  „сортно“ семе (зрно) кое со пропратни документи (Сертификат) е означено како ...
Прочитај повеќе