Денеска е светски ден на храната

Светски ден на храна – 16 октомври, низ целиот свет се следи под темата“ НАШИТЕ АКТИВНОСТИ СЕ НАШАТА ИДНИНА-ВОЗМОЖНО Е-НУЛТА ГЛАД ВО СВЕТОТ ДО 2030 година “.
Со повеќе Овошни паркови-до нулта глад во светот!
Започнавме со спроведување на иновативно креативната платформа –“Безбедна животна средина во локалната заедница – Овошни урбани паркови!“
Опитно поле ФЗНХ како општествено одговорна компанија е дел од прокетот “Градиме здрава, зелена и безбедна иднина”, каде со Наша помош ќе се изгради овошна градина – посадување на овошни садници од повеќе видови во училиштето ДУРДМОВ “Димитар Влахов” – Кисела вода.

http://www.kiselavoda.gov.mk/index.php/naslovna/9-novosti/2027-2018-10-15-14-14-20